Logótervezés

SÓLÁMPÁS

A Sólámpás Központ kívánságára alkottunk non-figuratív logót, mely egyben kombibnált logó is.
A weboldalon a 2D-s ábrázolást felváltja a logó 3D-s grafikai megjelenése, mely sokkal figyelemfelkeltőbb, mint a 2D-s ábrázolás. 
Egy sokoldalú logó akkor hatásos, ha mindenféle alkalmazásban meg tudja állni a helyét.

Fontos a tervezés során, hogy megszerkesztését vektoros formában végezzük el, így nemcsak különböző típusokat, hanem eltérő szín variációkban is át tudjuk adni a terveket az ügyfél számára.
Célszerű tehát az emblémát először csak fekete-fehér színben megtervezni, ilyenkor ugyanis nem elsősorban a színeken lesz a hangsúly, hanem a logó forma világán.
Elsődleges szempont egy logó megtervezése során az, hogy az embléma legyen megfelelő.
A cég által kitűzött célokat mindenképpen szem előtt kell tartani, azonban az elhelyezésre is figyelmet kell fordítani.
Az arculat és a megjelenés tekintetében összhangot kell teremteni az embléma megrajzolása során, emellett azonban a színeknek is meghatározó szerepe van. Érdemes ugyanis a szakmához illő színt választani.

A Sólámpás Központ, mivel letisztult színvilágú, kevésbé színes weboldalt álmodott meg, ezért úgy kellett megalkotnunk a logót, hogy az színvilágban ellensúlyozza a weboldal letisztultságát, ugyanakkor stílusjegyekben összhangban álljon azzal.
A végeredmény egy non-figuratív logó lett, mely a harmóniát tükrözi egy non-figuratív ábrázoláson keresztül, harmonizáló színek összhatásával.